2000
20002

Akdeniz'den 72 bin 74 ton yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirildi

Ekonomi 07.08.2026 - 15:32, Güncelleme: 07.08.2026 - 16:24
 

Akdeniz'den 72 bin 74 ton yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirildi

Mersin Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AYMSİB), temmuz ayında 72 bin 74 ton yaş meyve ve sebze ihraç ederek 92,6 milyon dolar döviz geliri elde etti.
TRAKYA 2000 - AYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıkaya, küresel pazarlarda Türkiye'nin yaş meyve ve sebzesine yönelik talebin güçlü seyrini sürdürdüğünü belirterek, ürün çeşitliliği, kalite ve etkin pazarlama faaliyetlerinin ihracata olumlu yansıdığını ifade etti. Sarıkaya, "Miktar bazında geçen yılın aynı dönemine yakın bir performans sergilememize rağmen, ihracat değerimizi yüzde 54 artırarak 92,6 milyon dolara ulaştırdık. Bu tablo, ürünlerimizin uluslararası pazarlarda daha yüksek katma değer oluşturduğunu gösteriyor." dedi. Temmuz ayında en yüksek ihracat 18,8 milyon dolarla şeftali grubunda gerçekleşirken, kayısı 15,3 milyon dolar ve kiraz-vişne 14,3 milyon dolarla ilk sıralarda yer aldı.   Mersin ise 60,6 milyon dolarlık ihracatla sektör lideri olmayı sürdürdü. Kentin yaş meyve ve sebze ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 197 artış gösterdi. (İLKHA)
Mersin Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AYMSİB), temmuz ayında 72 bin 74 ton yaş meyve ve sebze ihraç ederek 92,6 milyon dolar döviz geliri elde etti.

TRAKYA 2000 - AYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıkaya, küresel pazarlarda Türkiye'nin yaş meyve ve sebzesine yönelik talebin güçlü seyrini sürdürdüğünü belirterek, ürün çeşitliliği, kalite ve etkin pazarlama faaliyetlerinin ihracata olumlu yansıdığını ifade etti.

Sarıkaya, "Miktar bazında geçen yılın aynı dönemine yakın bir performans sergilememize rağmen, ihracat değerimizi yüzde 54 artırarak 92,6 milyon dolara ulaştırdık. Bu tablo, ürünlerimizin uluslararası pazarlarda daha yüksek katma değer oluşturduğunu gösteriyor." dedi.

Temmuz ayında en yüksek ihracat 18,8 milyon dolarla şeftali grubunda gerçekleşirken, kayısı 15,3 milyon dolar ve kiraz-vişne 14,3 milyon dolarla ilk sıralarda yer aldı.

 

Mersin ise 60,6 milyon dolarlık ihracatla sektör lideri olmayı sürdürdü.

Kentin yaş meyve ve sebze ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 197 artış gösterdi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara