2000
20002

Cezaevinin çevresi timsahlarla doldurulacak

Dünya 22.07.2026 - 14:24, Güncelleme: 22.07.2026 - 15:30
 

Cezaevinin çevresi timsahlarla doldurulacak

İşgalcilerin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Filistinli esirlerin tutulduğu Ketziot Cezaevi'nin çevresine timsahlarla doldurulacak hendekler açılması planını uygulamaya koyduğu belirtildi. İbrani basınında yer alan haberlere göre, cezaevinin bir bölümünde hendek kazı çalışmalarına başlanırken proje için 21 milyon şekel bütçe ayrıldı.
TRAKYA 2000 - İbranice yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Ketziot Cezaevi'nin kanatlarından birinin çevresinde bu sabah hendek kazı çalışmalarına başlandı. Hendeklerin, Ben-Gvir'in güvenlik önlemlerini sertleştirme planı kapsamında timsahlarla doldurulmasının hedeflendiği belirtildi. Planın yaklaşık 21 milyon şekellik bütçeyle yürütüldüğü, uygulamanın ilk etapta pilot proje olarak Ketziot Cezaevi'nde hayata geçirilmesinin öngörüldüğü aktarıldı. Ben-Gvir, söz konusu projeyi ilk olarak 2025'in sonlarında gündeme getirmişti. Ancak israil Doğa ve Parklar Kurumu ile hukuk danışmanlarının itirazları nedeniyle proje askıya alınmıştı. Geçen hafta sözde Çevre Koruma Bakanı İdit Silman'ın Nil timsahlarının hukuki statüsünü değiştirerek "kontrollü yabani hayvan" kapsamına almasıyla cezaevlerinde kullanılmalarının önündeki hukuki engel kaldırıldı. İşgal basınında yer alan haberlere göre, timsahların cezaevi çevresinde kullanılmasına yönelik plan, Filistinli esirlerin kaçmasını önlemeye yönelik ek güvenlik tedbiri olarak sunuluyor. İnsan hakları örgütleri ise projeyi "insanlık dışı" ve "hukuken tartışmalı" olarak nitelendirerek tepki gösteriyor. (İLKHA)
İşgalcilerin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Filistinli esirlerin tutulduğu Ketziot Cezaevi'nin çevresine timsahlarla doldurulacak hendekler açılması planını uygulamaya koyduğu belirtildi. İbrani basınında yer alan haberlere göre, cezaevinin bir bölümünde hendek kazı çalışmalarına başlanırken proje için 21 milyon şekel bütçe ayrıldı.

TRAKYA 2000 - İbranice yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Ketziot Cezaevi'nin kanatlarından birinin çevresinde bu sabah hendek kazı çalışmalarına başlandı.

Hendeklerin, Ben-Gvir'in güvenlik önlemlerini sertleştirme planı kapsamında timsahlarla doldurulmasının hedeflendiği belirtildi.

Planın yaklaşık 21 milyon şekellik bütçeyle yürütüldüğü, uygulamanın ilk etapta pilot proje olarak Ketziot Cezaevi'nde hayata geçirilmesinin öngörüldüğü aktarıldı.

Ben-Gvir, söz konusu projeyi ilk olarak 2025'in sonlarında gündeme getirmişti. Ancak israil Doğa ve Parklar Kurumu ile hukuk danışmanlarının itirazları nedeniyle proje askıya alınmıştı.

Geçen hafta sözde Çevre Koruma Bakanı İdit Silman'ın Nil timsahlarının hukuki statüsünü değiştirerek "kontrollü yabani hayvan" kapsamına almasıyla cezaevlerinde kullanılmalarının önündeki hukuki engel kaldırıldı.

İşgal basınında yer alan haberlere göre, timsahların cezaevi çevresinde kullanılmasına yönelik plan, Filistinli esirlerin kaçmasını önlemeye yönelik ek güvenlik tedbiri olarak sunuluyor.

İnsan hakları örgütleri ise projeyi "insanlık dışı" ve "hukuken tartışmalı" olarak nitelendirerek tepki gösteriyor. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara