2000
20002

Emekli astsubaylar haklarını aramak için meydana çıkıyorlar

Gündem 27.03.2026 - 20:09, Güncelleme: 27.03.2026 - 20:20
 

Emekli astsubaylar haklarını aramak için meydana çıkıyorlar

4 Nisan 2026 Cumartesi günü Ankara/Tandoğan Anadolu Meydanı iki anlamlı programa ev sahipliği yapacak. Türk denizcilik tarihinin acı hatıralarını taşıyan Deniz Şehitlerinin anılacağı tören ile başlayacak programın ardından Emekli Astsubaylar ve aileleri Hak, Onur ve Adalet için Anadolu Meydanı’nda düzenlenecek Büyük Astsubay Mitingi’nde buluşacak.
TRAKYA 2000 - Emekli Astsubaylar’dan Deniz Şehitleri Anma Töreni ile Hak, Onur ve Adalet Haykırışı Anma Töreni ardından Emekli Astsubayların Talepleri Meydandan Yükselecek 4 Nisan 2026 Cumartesi günü Ankara/Tandoğan Anadolu Meydanı iki anlamlı programa ev sahipliği yapacak. Türk denizcilik tarihinin acı hatıralarını taşıyan Deniz Şehitlerinin anılacağı tören ile başlayacak programın ardından Emekli Astsubaylar ve aileleri Hak, Onur ve Adalet için Anadolu Meydanı’nda düzenlenecek Büyük Astsubay Mitingi’nde buluşacak. Saat 13.00’te başlayacak açık hava toplantısında 40 yılı aşkın süredir Emekli Astsubay özlük hakları, maaş dengesi ve sosyal haklarına ilişkin verilen sözlere rağmen yapılmayan, sürekli olarak ötelenen talepleri “Hak, Onur ve Adalet” temasıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Bu anlamlı gün, hem geçmişin hüzünlü hatıralarını yad etmek hem de hak ve adalet haykırışının geleceğe dair mücadele azminin bitmeyeceğini ortaya koymak açısından tarihi bir önem taşıyor. Emekli Astsubay Temsil Heyeti Miting Tertip Komitesi, basın kuruluşlarını, televizyon kanallarını ve köşe yazarlarını bu anlamlı buluşmaya davet etti. Yapılan açıklamada, devletine ve milletine sadakatle hizmet etmiş vatan kahramanlarının emeklilikte yaşadıkları ciddi sorunlara dikkat çekilmesi için kamuoyuna “hassasiyet” çağrısında bulunuldu. Emekli Astsubayların taleplerinin güçlü bir şekilde duyurulacağı bu miting; hem bir vefa borcunun ifadesi hem de adalet arayışının kararlı bir sesi olmayı hedefliyor. Düzenlenecek etkinliklerin, basın ve medya kuruluşları tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Ulusal ve yerel basının yakından takip edeceği programların, hem anma töreninin manevi değerini hem de emekli astsubayların taleplerini geniş kitlelerin gündemine taşıması öngörülüyor.
4 Nisan 2026 Cumartesi günü Ankara/Tandoğan Anadolu Meydanı iki anlamlı programa ev sahipliği yapacak. Türk denizcilik tarihinin acı hatıralarını taşıyan Deniz Şehitlerinin anılacağı tören ile başlayacak programın ardından Emekli Astsubaylar ve aileleri Hak, Onur ve Adalet için Anadolu Meydanı’nda düzenlenecek Büyük Astsubay Mitingi’nde buluşacak.

TRAKYA 2000 - Emekli Astsubaylar’dan Deniz Şehitleri Anma Töreni ile Hak, Onur ve Adalet Haykırışı Anma Töreni ardından Emekli Astsubayların Talepleri Meydandan Yükselecek 4 Nisan 2026 Cumartesi günü Ankara/Tandoğan Anadolu Meydanı iki anlamlı programa ev sahipliği yapacak. Türk denizcilik tarihinin acı hatıralarını taşıyan Deniz Şehitlerinin anılacağı tören ile başlayacak programın ardından Emekli Astsubaylar ve aileleri Hak, Onur ve Adalet için Anadolu Meydanı’nda düzenlenecek Büyük Astsubay Mitingi’nde buluşacak. Saat 13.00’te başlayacak açık hava toplantısında 40 yılı aşkın süredir Emekli Astsubay özlük hakları, maaş dengesi ve sosyal haklarına ilişkin verilen sözlere rağmen yapılmayan, sürekli olarak ötelenen talepleri “Hak, Onur ve Adalet” temasıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Bu anlamlı gün, hem geçmişin hüzünlü hatıralarını yad etmek hem de hak ve adalet haykırışının geleceğe dair mücadele azminin bitmeyeceğini ortaya koymak açısından tarihi bir önem taşıyor.

Emekli Astsubay Temsil Heyeti Miting Tertip Komitesi, basın kuruluşlarını, televizyon kanallarını ve köşe yazarlarını bu anlamlı buluşmaya davet etti. Yapılan açıklamada, devletine ve milletine sadakatle hizmet etmiş vatan kahramanlarının emeklilikte yaşadıkları ciddi sorunlara dikkat çekilmesi için kamuoyuna “hassasiyet” çağrısında bulunuldu. Emekli Astsubayların taleplerinin güçlü bir şekilde duyurulacağı bu miting; hem bir vefa borcunun ifadesi hem de adalet arayışının kararlı bir sesi olmayı hedefliyor. Düzenlenecek etkinliklerin, basın ve medya kuruluşları tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Ulusal ve yerel basının yakından takip edeceği programların, hem anma töreninin manevi değerini hem de emekli astsubayların taleplerini geniş kitlelerin gündemine taşıması öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.