Fransa'da aşırı sıcaklıklar nedeniyle 3 nükleer reaktör faaliyetini durdurdu
Fransa'da aşırı sıcaklıklar nedeniyle 3 nükleer reaktör faaliyetini durdurdu
Fransa genelinde aşırı sıcaklıklar nedeniyle etkisini gösteren aşırı sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle 3 nükleer reaktörün faaliyetine son verildi.
TRAKYA 2000 - Elektrik dağıtım şirketi EDF'nin açıklamasına göre, ülke genelinde etkisini gösteren aşırı sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle Meuse ve Moselle nehirlerindeki debinin düştüğü ve getirilen çevresel su düzenlemeleri kapsamında nükleer reaktörlerin faaliyetlerine ilişkin de önlemler alındığı bildirildi.
Açıklamada, Chooz Nükleer Santrali'nde 2, Ardennes Santrali'nde bir reaktörün faaliyetini durdurduğu kaydedildi.
Ülkede etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle Bugey 3, Tricastin 4 ve Saint-Alban reaktörlerinde de üretim düşürülmüştü.
Fransa'da elektrik üretiminin yüzde 70'i, ülkenin 57 nükleer reaktöründen sağlanıyor.
Reaktörler soğutma ihtiyacını, kenarına kurulu oldukları nehirlerden ya da denizlerden sağlıyor.
Mayıstan bu yana bir dizi sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da, haziran ayından itibaren sıcaklık ortalaması rekor seviyelere ulaştı. (İLKHA)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

