2000
20002

Gayrimenkul satışında güvenli ödeme sistemi Temmuz’da başlıyor

Ekonomi 10.04.2026 - 13:55, Güncelleme: 10.04.2026 - 17:27
 

Gayrimenkul satışında güvenli ödeme sistemi Temmuz’da başlıyor

Gayrimenkul alım-satımında dolandırıcılığın ve kayıt dışılığın önüne geçmek için “güvenli ödeme sistemi” 1 Temmuz’da zorunlu hale gelecek. Alıcı ve satıcı arasındaki para transferi, tapu devri tamamlanana kadar güvenli hesapta tutulacak.
TRAKYA 2000 - Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde yeni dönem Temmuz ayında başlıyor. Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında uygulanan “güvenli ödeme sistemi”nin taşınmaz satışlarında da zorunlu hale getirileceğini açıkladı. Bakanlık yetkilileri, gerekli teknik altyapının tamamlanmasıyla sistemin 1 Temmuz 2026’da devreye alınacağını, gerekirse bu sürenin üç aya kadar uzatılabileceğini belirtti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiği ifade edildi. Yeni dönemde alıcı ve satıcı satış bedelinde anlaşacak, ödeme güvenli hesap üzerinden yapılacak. Alıcı, bedeli doğrudan satıcının hesabına değil, sistemin güvenli hesabına yatıracak. Tapu devri gerçekleşene kadar para kilitli kalacak. İşlem tamamlandığında tutar satıcının hesabına aktarılacak, tapu devri gerçekleşmezse para alıcıya iade edilecek. Sistemin devreye girmesiyle gayrimenkul satışlarında dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilik risklerinin önlenmesi, kayıt dışılığın azaltılması ve para transferlerinin güvenli ortamda yapılması hedefleniyor. Güvenli ödeme sistemi kullanıldığında cüzi bir hizmet bedeli alınacak. (İLKHA)  
Gayrimenkul alım-satımında dolandırıcılığın ve kayıt dışılığın önüne geçmek için “güvenli ödeme sistemi” 1 Temmuz’da zorunlu hale gelecek. Alıcı ve satıcı arasındaki para transferi, tapu devri tamamlanana kadar güvenli hesapta tutulacak.

TRAKYA 2000 - Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde yeni dönem Temmuz ayında başlıyor. Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında uygulanan “güvenli ödeme sistemi”nin taşınmaz satışlarında da zorunlu hale getirileceğini açıkladı.

Bakanlık yetkilileri, gerekli teknik altyapının tamamlanmasıyla sistemin 1 Temmuz 2026’da devreye alınacağını, gerekirse bu sürenin üç aya kadar uzatılabileceğini belirtti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiği ifade edildi.

Yeni dönemde alıcı ve satıcı satış bedelinde anlaşacak, ödeme güvenli hesap üzerinden yapılacak. Alıcı, bedeli doğrudan satıcının hesabına değil, sistemin güvenli hesabına yatıracak. Tapu devri gerçekleşene kadar para kilitli kalacak. İşlem tamamlandığında tutar satıcının hesabına aktarılacak, tapu devri gerçekleşmezse para alıcıya iade edilecek.

Sistemin devreye girmesiyle gayrimenkul satışlarında dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilik risklerinin önlenmesi, kayıt dışılığın azaltılması ve para transferlerinin güvenli ortamda yapılması hedefleniyor. Güvenli ödeme sistemi kullanıldığında cüzi bir hizmet bedeli alınacak. (İLKHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.