2000
20002

İstanbul’da baraj dolulukları alarm veriyor

Gündem 06.01.2026 - 15:22, Güncelleme: 06.01.2026 - 15:30
 

İstanbul’da baraj dolulukları alarm veriyor

İstanbul’da baraj dolulukları alarm veriyor
İSTANBUL - BHA Geçtiğimiz yılın ocak ayında İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 41,53 olurken, 2019 yılında bu oran yüzde 86,86 olarak ölçülmüştü. Kar yağışlarının etkisi kısa sürdü İstanbul’daki barajlarda düşük seyreden doluluk oranları, geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışlarının ardından sınırlı bir artış göstermişti. Kar yağışları öncesinde yüzde 17,88 seviyesinde bulunan doluluk oranı, karların erimesiyle birlikte yüzde 18,94’e kadar yükselmişti. Ancak son üç gündür hava sıcaklıklarının lodosun etkisiyle artmasının ardından barajlardaki su seviyeleri yeniden düşüşe geçti. İSKİ’nin son verilerine göre, bugün İstanbul barajlarında ortalama doluluk oranı yüzde 18,91 olarak ölçüldü. Ocak aylarının en düşük oranı Yüzde 18,91’lik doluluk oranı, ocak aylarında yapılan ölçümlerde kayıtlara geçen en düşük seviye oldu. 2025 yılı ocak ayında baraj doluluk oranı yüzde 41,53, 2024 yılında yüzde 52,45 olarak ölçülürken, 2019 yılında ise bu oran yüzde 86,80 seviyesinde bulunuyordu.  
İstanbul’da baraj dolulukları alarm veriyor

İSTANBUL - BHA

Geçtiğimiz yılın ocak ayında İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 41,53 olurken, 2019 yılında bu oran yüzde 86,86 olarak ölçülmüştü.

Kar yağışlarının etkisi kısa sürdü

İstanbul’daki barajlarda düşük seyreden doluluk oranları, geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışlarının ardından sınırlı bir artış göstermişti. Kar yağışları öncesinde yüzde 17,88 seviyesinde bulunan doluluk oranı, karların erimesiyle birlikte yüzde 18,94’e kadar yükselmişti.

Ancak son üç gündür hava sıcaklıklarının lodosun etkisiyle artmasının ardından barajlardaki su seviyeleri yeniden düşüşe geçti. İSKİ’nin son verilerine göre, bugün İstanbul barajlarında ortalama doluluk oranı yüzde 18,91 olarak ölçüldü.

Ocak aylarının en düşük oranı

Yüzde 18,91’lik doluluk oranı, ocak aylarında yapılan ölçümlerde kayıtlara geçen en düşük seviye oldu. 2025 yılı ocak ayında baraj doluluk oranı yüzde 41,53, 2024 yılında yüzde 52,45 olarak ölçülürken, 2019 yılında ise bu oran yüzde 86,80 seviyesinde bulunuyordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara