2000
20002

İran: Herhangi bir saldırıya "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğiz

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 26.01.2026 - 18:19, Güncelleme: 26.01.2026 - 18:19
 

İran: Herhangi bir saldırıya "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Bekai, İran'ın herhangi bir saldırganlığa "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğini söyledi.
Bekai, Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, ABD'nin Batı Asya'daki askeri hareketlerine ve Körfez ülkeleriyle devam eden ortak tatbikatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İranlı Sözcü, "Hibrit savaşla karşı karşıya kaldık ve hâlâ da kalıyoruz. israilin Haziran ayında İran'a yönelik askeri saldırısının ardından, son günlerde her gün Amerika Birleşik Devletleri ve israilden yeni iddialar ve tehditlerle karşı karşıya kaldık." dedi. Batı Asya ülkelerinin, bölgesel güvensizliğin tek hedefinin İran olmayacağını bildiğini söyleyen Bekai, "Güvensizlik bulaşıcıdır" diyerek, "Barışa ve uluslararası hukuka saygı duyan her ülke, ABD'nin diğer devletlere yönelik tehditlerine karşı net bir tavır almalıdır." diye ekledi. Bekai, İran, işgal rejimi ve ABD ile yaşadığı 12 günlük savaş sırasındaki önceki deneyimlerinden yola çıkarak, "herhangi bir saldırganlığa kesinlikle kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak bir yanıt verecektir." diye konuştu. Bekai, ABD Başkanı Donald Trump'ın Perşembe günü yaptığı, ABD'nin İran'ı hedef alarak Batı Asya'ya doğru bir "donanmasının" ilerlediği yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak, bir uçak gemisinin bölgeye girmesinin "İran'ın ülkeyi savunma konusundaki kararlılığını ve ciddiyetini etkilememesi gerektiğini" söyledi. İran silahlı kuvvetlerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ülkenin ulusal egemenliğini, onurunu ve güvenliğini korumak için yeteneklerini sürekli geliştirdiğini de sözlerine ekleyen Bekai, İran-ABD arasında çatışmayı önlemeye yönelik olası görüşmeler hakkında sorulan bir soruya yanıt olarak, müzakerelerin ancak savaş veya çatışma arayışında olmayan bir tarafla mümkün olduğunu söyledi. Bekai, "Savaşı asla hoş karşılamadık ve diplomasi ile müzakereden de asla kaçınmadık. Bunu pratikte gösterdik." dedi. ABD'nin askeri yığınağı, Trump'ın İran'daki hükümet karşıtı protestoları desteklemesinin ardından geldi. Trump, "Yardım yolda" demiş, "büyük" bir ABD deniz gücünün İran'a doğru ilerlediğini açıklamış, ancak bunun kullanılmayabileceğini de ima etmişti. (İLKHA)
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Bekai, İran'ın herhangi bir saldırganlığa "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğini söyledi.

Bekai, Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, ABD'nin Batı Asya'daki askeri hareketlerine ve Körfez ülkeleriyle devam eden ortak tatbikatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İranlı Sözcü, "Hibrit savaşla karşı karşıya kaldık ve hâlâ da kalıyoruz. israilin Haziran ayında İran'a yönelik askeri saldırısının ardından, son günlerde her gün Amerika Birleşik Devletleri ve israilden yeni iddialar ve tehditlerle karşı karşıya kaldık." dedi.

Batı Asya ülkelerinin, bölgesel güvensizliğin tek hedefinin İran olmayacağını bildiğini söyleyen Bekai, "Güvensizlik bulaşıcıdır" diyerek, "Barışa ve uluslararası hukuka saygı duyan her ülke, ABD'nin diğer devletlere yönelik tehditlerine karşı net bir tavır almalıdır." diye ekledi.

Bekai, İran, işgal rejimi ve ABD ile yaşadığı 12 günlük savaş sırasındaki önceki deneyimlerinden yola çıkarak, "herhangi bir saldırganlığa kesinlikle kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak bir yanıt verecektir." diye konuştu.

Bekai, ABD Başkanı Donald Trump'ın Perşembe günü yaptığı, ABD'nin İran'ı hedef alarak Batı Asya'ya doğru bir "donanmasının" ilerlediği yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak, bir uçak gemisinin bölgeye girmesinin "İran'ın ülkeyi savunma konusundaki kararlılığını ve ciddiyetini etkilememesi gerektiğini" söyledi.

İran silahlı kuvvetlerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ülkenin ulusal egemenliğini, onurunu ve güvenliğini korumak için yeteneklerini sürekli geliştirdiğini de sözlerine ekleyen Bekai, İran-ABD arasında çatışmayı önlemeye yönelik olası görüşmeler hakkında sorulan bir soruya yanıt olarak, müzakerelerin ancak savaş veya çatışma arayışında olmayan bir tarafla mümkün olduğunu söyledi.

Bekai, "Savaşı asla hoş karşılamadık ve diplomasi ile müzakereden de asla kaçınmadık. Bunu pratikte gösterdik." dedi.

ABD'nin askeri yığınağı, Trump'ın İran'daki hükümet karşıtı protestoları desteklemesinin ardından geldi. Trump, "Yardım yolda" demiş, "büyük" bir ABD deniz gücünün İran'a doğru ilerlediğini açıklamış, ancak bunun kullanılmayabileceğini de ima etmişti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara