20002

Kınalı–Malkara Otoyolu yapılıyor

Gündem 05.01.2026 - 03:29, Güncelleme: 05.01.2026 - 04:00
 

Kınalı–Malkara Otoyolu yapılıyor

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Kınalı-Malkara Otoyolu’nun yapımı için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı. Özcan, “Marmara’nın Ege’ye bağlanması gibi pek çok avantaj sağlayacak bu proje Tekirdağ için bir dönüm noktası” dedi.
İZZET MEDE - 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ile İstanbul bağlantısını sağlayacak olan Kınalı-Malkara Otoyolu’nun yapım çalışmalarına İnecik Köyü yakınlarında başladığını ve 2028 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, “Tamamlandığında İstanbul-Tekirdağ arasındaki ulaşımı 1 saatin altına, İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresini ise 3,5 saatten 2 saate düşürecek olan Kınalı-Malkara Otoyolu 127 kilometre. Yolun 107 kilometrelik bölüm 2x3 şeritli otoyol ana gövdesi, 20 kilometrelik bölüm ise 2x2 şeritli bağlantı yolu olarak inşa edilecek. Otoyol, İstanbul Kınalı Kavşağı’ndan başlayarak Tekirdağ’ın kuzeyinden geçecek, Malkara üzerinden 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de kapsayan Malkara–Çanakkale Otoyolu’na bağlanacak” dedi. Kınalı-Malkara Otoyolu, her geçen gün gelişen, ticaret ve lojistik merkezi olma yolunda ilerleyen Tekirdağ için önemli bir kazanım olacağını söyleyen MMilletvekili Özcan, “Kınalı-Malkara Otoyolu ile ulaşım imkanlarımız artacak, ilimizin tarımına, sanayisine, ticaretine, turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Sadece ilimizin değil bölgemizin de ulaşım imkanlarını artıracaktır. Kınalı-Malkara Otoyolu, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun İstanbul’a kesintisiz bağlanmasını sağlayacak. Bununla birlikte İstanbul İzmir bağlantısının bu otoyol üzerinden yapılmasının planlanmış olması İstanbul üzerindeki trafik yükünü azaltacaktır. Otoyol, İstanbul-Edirne O3 Otoyolu’nun Kınalı Kavşağı’ndan başlayarak batıya doğru ilerlemekte, Tekirdağ’ın kuzeyinden geçip Şarköy’ün kuzeyini takip ederek Malkara’ya ulaşmaktadır. Burada, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile birleşerek, İstanbul’dan Çanakkale’ye kadar kesintisiz bir ulaşım imkânı sunması hedeflenmektedir” dedi.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Kınalı-Malkara Otoyolu’nun yapımı için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı. Özcan, “Marmara’nın Ege’ye bağlanması gibi pek çok avantaj sağlayacak bu proje Tekirdağ için bir dönüm noktası” dedi.

İZZET MEDE - 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ile İstanbul bağlantısını sağlayacak olan Kınalı-Malkara Otoyolu’nun yapım çalışmalarına İnecik Köyü yakınlarında başladığını ve 2028 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, “Tamamlandığında İstanbul-Tekirdağ arasındaki ulaşımı 1 saatin altına, İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresini ise 3,5 saatten 2 saate düşürecek olan Kınalı-Malkara Otoyolu 127 kilometre. Yolun 107 kilometrelik bölüm 2x3 şeritli otoyol ana gövdesi, 20 kilometrelik bölüm ise 2x2 şeritli bağlantı yolu olarak inşa edilecek. Otoyol, İstanbul Kınalı Kavşağı’ndan başlayarak Tekirdağ’ın kuzeyinden geçecek, Malkara üzerinden 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de kapsayan Malkara–Çanakkale Otoyolu’na bağlanacak” dedi.

Kınalı-Malkara Otoyolu, her geçen gün gelişen, ticaret ve lojistik merkezi olma yolunda ilerleyen Tekirdağ için önemli bir kazanım olacağını söyleyen MMilletvekili Özcan, “Kınalı-Malkara Otoyolu ile ulaşım imkanlarımız artacak, ilimizin tarımına, sanayisine, ticaretine, turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Sadece ilimizin değil bölgemizin de ulaşım imkanlarını artıracaktır.

Kınalı-Malkara Otoyolu, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun İstanbul’a kesintisiz bağlanmasını sağlayacak. Bununla birlikte İstanbul İzmir bağlantısının bu otoyol üzerinden yapılmasının planlanmış olması İstanbul üzerindeki trafik yükünü azaltacaktır.

Otoyol, İstanbul-Edirne O3 Otoyolu’nun Kınalı Kavşağı’ndan başlayarak batıya doğru ilerlemekte, Tekirdağ’ın kuzeyinden geçip Şarköy’ün kuzeyini takip ederek Malkara’ya ulaşmaktadır.

Burada, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile birleşerek, İstanbul’dan Çanakkale’ye kadar kesintisiz bir ulaşım imkânı sunması hedeflenmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift