Kırklareli dönüşüyor
Kırklareli dönüşüyor
Kırklareli Belediyesi’nin dev bütçeli “Asrın projesi” aralıksız devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Başkan Bulut, “Belediyecilikte en zor ve kalıcı yatırımlar yer altına yapılan yatırımlardır” dedi.
TRAKYA 2000 – Bu yılın Şubat ayında Kırklareli’nin alt yapı sorunlarını bitirmek için Kırklareli Belediyesi tarafından temeli atılan “Asrın projesi” hedeflendiği gibi ilerlemeye devam ediyor. Şehrin üç farklı noktasında başlatılan çalışmalar hızla şehir merkezine doğru geliyor.
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli’nin sorunlarına çözüm bulmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek,”Alt yapı yatırımları görünmediği için genelde kimse yapmak istemez. Ancak biz yıllardır kangren hale gelen alt yapı sorunlarını bitirmek için “Asrın projesi”ni başlattık. Bu çok ciddi bir yatırım. Asbestli boruları değiştirmek bile başlı başına büyük bir hizmettir” dedi.
Alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut şu açıklamayı yaptı, “ Kent genelinde başlattığımız kapsamlı altyapı ve içme suyu hattı yenileme çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Uzun yıllardır el sürülmeyen ve halk sağlığını tehdit eden asbestli borular, modern ve sağlıklı borularla değiştiriliyor.
Şehrin geleceğini güvence altına alacak olan proje kapsamında, sızıntı ve kayıp-kaçak oranını minimuma indirecek modern içme suyu hatlarının döşenmesine başlandı.”
"Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz"
Başkan Derya Bulut, belediyecilikte en zor ve kalıcı yatırımların yer altına yapılan yatırımlar olduğunu vurgulayarak. “Şehrin yarınları için yorulmadan çalışacağız. Büyük usta Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' dizelerinde buyurduğu gibi, bizim de Kırklareli’mize olan hizmet yolculuğumuz gece gündüz demeden sürüyor. Bir şehir için en zor ama en kalıcı yatırım, yerin altına yapılan yatırımdır. Yıllardır dokunulmamış, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden o eski, asbestli boruları tamamen söküp atıyoruz. Bu büyük dönüşümle hem ciddi su kayıplarının önüne geçiyor hem de evlatlarımıza musluklarından sağlıklı, güvenli ve temiz su akan bir gelecek hazırlıyoruz. Belki üstünü kapattığımızda bu emekler gözle görünmeyecek ama Kırklareli’mizin geleceği bu hatlarla güvence altında olacak” dedi.
Kayıp-Kaçak Oranı Minimuma İndirilecek
Yürütülen hummalı çalışma ile kentin kronikleşen su kesintileri ve hat arızalarının kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor. Eski teknoloji asbestli boruların tamamen bertaraf edilmesiyle birlikte, Kırklareli halkına daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırılması planlanıyor.
Belediye ekipleri, kent trafiğini ve günlük yaşamı aksatmadan koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

