2000
20002

Kongo'da Ebola virüsü salgını sürüyor: Can kaybı 800'e ulaştı

Dünya 17.07.2026 - 22:22, Güncelleme: 18.07.2026 - 22:58
 

Kongo'da Ebola virüsü salgını sürüyor: Can kaybı 800'e ulaştı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola virüsü kaynaklı vaka sayısı 2 bini geçti, can kaybı ise 800'e ulaşt.
TRAKYA 2000 - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, Ebola salgını yayılıyor. Ülkede vakası sayısı 2 bini, ölü sayısı 800'e ulaşırken, Dünya Sağlık Örgütü, virüsün ülkedeki yayılma hızına dikkati çekti. Salgının alınan önlemlerden daha hızlı yayıldığı uyarısı yapıldı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghepreyesus, "Şu an tarihteki en büyük üçüncü ebola salgınıyla karşı karşıyayız. Virüs geçtiğimiz aylarda, önceki salgından çok daha hızlı bir yayılım gösterdi." açıklamasını yaptı. Salgının etkilediği bir diğer ülke olan Uganda'da ise Ebola tedavisi gören son hastanın taburcu edildiği duyuruldu. Ülkede 42 günlük gözlem süreci başladı. Bu süreçte yeni vaka görülmemesi halinde Dünya Sağlık Örgütü, Uganda'yı "Ebola'dan arındırılmış ülke" ilan edecek. (İLKHA)
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola virüsü kaynaklı vaka sayısı 2 bini geçti, can kaybı ise 800'e ulaşt.

TRAKYA 2000 - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, Ebola salgını yayılıyor.

Ülkede vakası sayısı 2 bini, ölü sayısı 800'e ulaşırken, Dünya Sağlık Örgütü, virüsün ülkedeki yayılma hızına dikkati çekti.

Salgının alınan önlemlerden daha hızlı yayıldığı uyarısı yapıldı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghepreyesus, "Şu an tarihteki en büyük üçüncü ebola salgınıyla karşı karşıyayız. Virüs geçtiğimiz aylarda, önceki salgından çok daha hızlı bir yayılım gösterdi." açıklamasını yaptı.

Salgının etkilediği bir diğer ülke olan Uganda'da ise Ebola tedavisi gören son hastanın taburcu edildiği duyuruldu. Ülkede 42 günlük gözlem süreci başladı.

Bu süreçte yeni vaka görülmemesi halinde Dünya Sağlık Örgütü, Uganda'yı "Ebola'dan arındırılmış ülke" ilan edecek. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara