2000
20002
k mustafa 1

Küba, ABD ablukasının etkisini azaltmak için yaz saati uygulamasını uzattı

Dünya 25.10.2026 - 13:44, Güncelleme: 25.10.2026 - 17:39
 

Küba, ABD ablukasının etkisini azaltmak için yaz saati uygulamasını uzattı

Küba, ABD yaptırımlarının sıkılaştırılması ve yakıt tedarikine ilişkin kısıtlamalar nedeniyle daha da kötüleşen elektrik üretim açığını hafifletmek için yaz saati uygulamasını 7 Kasım 2027'ye kadar sürdürecek.
TRAKYA 2000 - Enerji ve Maden Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak açıklamasına göre, bu önlemin akşam saatlerindeki en yüksek talep oranını yaklaşık 126 megavat (MW) azaltarak elektrik kesintilerinin önlenmesine yardımcı olması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre, tahmini tasarrufların 76 MW'ı yapay aydınlatma için elektrik tüketiminin azalmasından, 50 MW'ı ise güneş fotovoltaik enerji üretiminden kaynaklanacak. Sabah etkinliklerinde aksaklıkları en aza indirmek için, okullar ve iş yerleri, normalde standart saat uygulamasının geçerli olduğu 1 Kasım 2026 ile 14 Mart 2027 tarihleri ​​arasında 30 dakika geç açılacak. Küba, yaklaşık iki yıldır ciddi bir elektrik kesintisi kriziyle karşı karşıya. Bu kriz, Ocak 2026'da ABD hükümetinin adaya yakıt sağlayan ülkelere yaptırım uygulama tehdidinde bulunmasının ardından daha da kötüleşti. Havana, bu önlemi uluslararası hukukun ihlali olarak kınadı. (İLKHA)
Küba, ABD yaptırımlarının sıkılaştırılması ve yakıt tedarikine ilişkin kısıtlamalar nedeniyle daha da kötüleşen elektrik üretim açığını hafifletmek için yaz saati uygulamasını 7 Kasım 2027'ye kadar sürdürecek.

TRAKYA 2000 - Enerji ve Maden Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak açıklamasına göre, bu önlemin akşam saatlerindeki en yüksek talep oranını yaklaşık 126 megavat (MW) azaltarak elektrik kesintilerinin önlenmesine yardımcı olması bekleniyor.

Yapılan açıklamaya göre, tahmini tasarrufların 76 MW'ı yapay aydınlatma için elektrik tüketiminin azalmasından, 50 MW'ı ise güneş fotovoltaik enerji üretiminden kaynaklanacak.

Sabah etkinliklerinde aksaklıkları en aza indirmek için, okullar ve iş yerleri, normalde standart saat uygulamasının geçerli olduğu 1 Kasım 2026 ile 14 Mart 2027 tarihleri ​​arasında 30 dakika geç açılacak.

Küba, yaklaşık iki yıldır ciddi bir elektrik kesintisi kriziyle karşı karşıya. Bu kriz, Ocak 2026'da ABD hükümetinin adaya yakıt sağlayan ülkelere yaptırım uygulama tehdidinde bulunmasının ardından daha da kötüleşti. Havana, bu önlemi uluslararası hukukun ihlali olarak kınadı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara