Pakistan'daki çifte saldırıda ölü sayısı 15'i polis 21'e yükseldi
Pakistan'daki çifte saldırıda ölü sayısı 15'i polis 21'e yükseldi
Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Kohat Polis Merkezi yakınlarındaki bir caminin yanında patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi ve ardından saldırganların yerleşkeye baskın düzenleyerek polis tesislerine saldırması sonucu 15'i polis olmak üzere en az 21 kişi hayatını kaybetti.
TRAKYA 2000 - Bölge Sağlık Müdürü Dr. Nasir Hassan Afridi, Dawn gazetesine yaptığı açıklamada ölü sayısının 21'e yükseldiğini belirterek , 80'den fazla kişinin yaralandığını ve üçünün durumunun kritik olduğunu belirtti.
Televizyonda yayınlanan görüntülerde, yıkılan duvarın yanında toplanan vatandaşların enkazı arayarak yaralılara yardım ettiği görüldü. Bombalı saldırı cami yapısında ciddi hasara yol açtı.
Hayber Pahtunhva Emniyet Genel Müdürü (IG) Zülfikar Hamid, yaptığı açıklamada, bir canlı bombanın patlayıcı yüklü araçla önce binanın kapısına saldırdığını, ardından birkaç saldırganın Terörle Mücadele Dairesi (CTD) binasına doğru yöneldiğini aktardı.
Saldırıda ölenlerin 15'inin polis olduğu, çıkan çatışmada saldırganların da öldürüldüğü ifade edildi.
Pakistanlı yetkililer, saldırıdan Hafız Gül Bahadur liderliğindeki İttehadul Mücahidin örgütünü sorumlu tuttu. Örgütün de saldırıyı üstlendiği iddia edildi.
2010 yılında, Kohat Polis Merkezi'nin hemen arkasında bulunan bir polis lojmanında uzaktan kumandalı bir bombanın patlaması sonucu, çoğunluğu polis memurlarının akrabası olmak üzere 20 kişi ölmüş ve 90'dan fazla kişi yaralanmıştı. (İLKHA)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


