2000
20002
k mustafa 1

Rusya: Avrupalılar, Ukrayna savaşının bitmesini istemiyor

Dünya 08.09.2026 - 20:37, Güncelleme: 08.09.2026 - 21:54
 

Rusya: Avrupalılar, Ukrayna savaşının bitmesini istemiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa ülkelerinin, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakere sürecini zorlaştırabileceğini belirterek, "Amerikalıların aksine Avrupalılar, bu savaşın sona ermesini engellemek için elinden geleni yapıyor." dedi.
TRAKYA 2000 - ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner'in Kiev'deki görüşmelerine, İngiltere, Fransa ve Almanya temsilcilerinin de katılmasını değerlendiren Peskov, "Bu, müzakere sürecini zorlaştırabilir. Amerikalıların aksine Avrupalılar, bu savaşın sona ermesini engellemek için elinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı. Peskov, "ABD’nin barışçıl çözüm için sunduğu yeni önerilerin öncekilerine göre Kiev için daha sert olduğu" yönündeki iddiaları ise yorumsuz bıraktı. "Moskova'nın, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakereleri Rusya'da eylülde milletvekili seçimlerinin ardından başlatmaya hazır olduğu" yönündeki iddiaları da yorumsuz bırakan Peskov, Kiev yönetimi için durumun her geçen gün kötüleştiğini savund. Peskov, Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in Rusya'ya yönelik suçlamalarına ilişkin ise "Bu, Almanya'nın kendisine zarar veriyor." değerlendirmesini yaptı. (İLKHA)
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa ülkelerinin, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakere sürecini zorlaştırabileceğini belirterek, "Amerikalıların aksine Avrupalılar, bu savaşın sona ermesini engellemek için elinden geleni yapıyor." dedi.

TRAKYA 2000 - ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner'in Kiev'deki görüşmelerine, İngiltere, Fransa ve Almanya temsilcilerinin de katılmasını değerlendiren Peskov, "Bu, müzakere sürecini zorlaştırabilir. Amerikalıların aksine Avrupalılar, bu savaşın sona ermesini engellemek için elinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı.

Peskov, "ABD’nin barışçıl çözüm için sunduğu yeni önerilerin öncekilerine göre Kiev için daha sert olduğu" yönündeki iddiaları ise yorumsuz bıraktı.

"Moskova'nın, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakereleri Rusya'da eylülde milletvekili seçimlerinin ardından başlatmaya hazır olduğu" yönündeki iddiaları da yorumsuz bırakan Peskov, Kiev yönetimi için durumun her geçen gün kötüleştiğini savund.

Peskov, Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in Rusya'ya yönelik suçlamalarına ilişkin ise "Bu, Almanya'nın kendisine zarar veriyor." değerlendirmesini yaptı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara