2000
20002

Rusya'da stratejik bombardıman uçağı düştü

Dünya 15.06.2026 - 18:19, Güncelleme: 15.06.2026 - 19:07
 

Rusya'da stratejik bombardıman uçağı düştü

Rusya'ya ait stratejik bir bombardıman uçağı Sibirya'nın İrkutsk bölgesinde eğitim uçuşu sırasında düştü.
TRAKYA 2000 - Rusya Savunma Bakanlığı'na atıfta bulunan yerel medyaya göre, bir Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı, rutin bir eğitim uçuşu sırasında iniş yapmaya çalışırken Sibirya'nın İrkutsk bölgesinde düştü. Yapılan açıklamaya göre, mürettebat güvenli bir şekilde fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan ayrıldı ve yerde herhangi bir hasar meydana gelmedi. Rus güvenlik servisleriyle bağlantılı yayın organları tarafından paylaşılan bir videoda, Tupolev Tu-22M3 bombardıman uçağının yere çakıldığı ve çarpma noktasından yoğun bir duman yükseldiği görülüyor. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın herhangi bir savaş başlığı taşımadığı ve iniş için alçalırken düştüğü belirtildi. Yerel kaynaklar,  kazanın Belaya hava üssünün yaklaşık 50 kilometre kuzeybatısında bulunan Svirsk kasabası yakınlarında meydana geldiğini öne sürdü. Belaya, Tu-22M3 ve Tu-95 bombardıman uçaklarından oluşan 220. Ağır Bombardıman Havacılık Alayı'na ev sahipliği yapmaktadır. Geçtiğimiz yaz, Belaya , Örümcek Ağı Operasyonu adı verilen geniş çaplı bir Ukrayna insansız hava aracı operasyonu sırasında saldırıya uğrayan beş Rus hava üssünden biriydi. (İLKHA)
Rusya'ya ait stratejik bir bombardıman uçağı Sibirya'nın İrkutsk bölgesinde eğitim uçuşu sırasında düştü.

TRAKYA 2000 - Rusya Savunma Bakanlığı'na atıfta bulunan yerel medyaya göre, bir Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı, rutin bir eğitim uçuşu sırasında iniş yapmaya çalışırken Sibirya'nın İrkutsk bölgesinde düştü.

Yapılan açıklamaya göre, mürettebat güvenli bir şekilde fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan ayrıldı ve yerde herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Rus güvenlik servisleriyle bağlantılı yayın organları tarafından paylaşılan bir videoda, Tupolev Tu-22M3 bombardıman uçağının yere çakıldığı ve çarpma noktasından yoğun bir duman yükseldiği görülüyor.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın herhangi bir savaş başlığı taşımadığı ve iniş için alçalırken düştüğü belirtildi.

Yerel kaynaklar,  kazanın Belaya hava üssünün yaklaşık 50 kilometre kuzeybatısında bulunan Svirsk kasabası yakınlarında meydana geldiğini öne sürdü.

Belaya, Tu-22M3 ve Tu-95 bombardıman uçaklarından oluşan 220. Ağır Bombardıman Havacılık Alayı'na ev sahipliği yapmaktadır.

Geçtiğimiz yaz, Belaya , Örümcek Ağı Operasyonu adı verilen geniş çaplı bir Ukrayna insansız hava aracı operasyonu sırasında saldırıya uğrayan beş Rus hava üssünden biriydi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.