2000
20002

Tekirdağ'da belediye başkanları peş peşe CHP'den istifa etti

Gündem 25.08.2026 - 01:43, Güncelleme: 25.08.2026 - 01:56
 

Tekirdağ'da belediye başkanları peş peşe CHP'den istifa etti

Candan Yüceer'den sonra Çorlu, Malkara ve Şarköy belediye başkanları CHP'den istifa ettiler.
İZZET MEDE - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer'in CHP'den istifa etmesinin ardından, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var'da CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden dört belediye başkanının da Yeni Parti'ye katılacakları öğrenildi. Daha önce Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da CHP’den istifa ederek Yeni Parti’ye katılmıştı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 1990’lı yıllardan bu yana içerisinde yer aldığı ve 2000’li yıllardan itibaren üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrıldığını ve siyasi yolculuğuna Yeni Parti çatısı altında devam edeceğini duyurdu. Sosyal medya hesaplarından kamuoyuna açıklamada bulunan Sarıkurt, istifa ve katılım kararının gerekçelerini ve sürecin detaylarını paylaştı. “CHP Benim İçin Değerli Bir Yuvadır” Kararın kolay ve sıradan bir adım olmadığını belirten Ahmet Sarıkurt, CHP’nin kendisi için önemli dostluklar kurduğu ve büyük sorumluluklar üstlendiği bir siyasi yuva olduğunu vurguladı. Ayrılırken geçmişini reddetmediğini ifade eden Sarıkurt, birlikte mücadele ettiği tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti.    
Candan Yüceer'den sonra Çorlu, Malkara ve Şarköy belediye başkanları CHP'den istifa ettiler.

İZZET MEDE - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer'in CHP'den istifa etmesinin ardından, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var'da CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden dört belediye başkanının da Yeni Parti'ye katılacakları öğrenildi. Daha önce Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da CHP’den istifa ederek Yeni Parti’ye katılmıştı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 1990’lı yıllardan bu yana içerisinde yer aldığı ve 2000’li yıllardan itibaren üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrıldığını ve siyasi yolculuğuna Yeni Parti çatısı altında devam edeceğini duyurdu.

Sosyal medya hesaplarından kamuoyuna açıklamada bulunan Sarıkurt, istifa ve katılım kararının gerekçelerini ve sürecin detaylarını paylaştı.

“CHP Benim İçin Değerli Bir Yuvadır”

Kararın kolay ve sıradan bir adım olmadığını belirten Ahmet Sarıkurt, CHP’nin kendisi için önemli dostluklar kurduğu ve büyük sorumluluklar üstlendiği bir siyasi yuva olduğunu vurguladı. Ayrılırken geçmişini reddetmediğini ifade eden Sarıkurt, birlikte mücadele ettiği tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara