2000
20002

TMO buğday ihracatına yeniden izin verdi

Ekonomi 28.07.2026 - 23:48, Güncelleme: 29.07.2026 - 00:36
 

TMO buğday ihracatına yeniden izin verdi

Ekmeklik buğday ve buğday kırığı ihracatı 29 Temmuz’da başlayacak. İhracat işlemleri Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri aracılığıyla yürütülecek.
TRAKYA 2000 - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), gıda arz güvenliğinin yeterli düzeye ulaşması nedeniyle Mart 2025’ten bu yana yasak olan ekmeklik buğday ve buğday kırığı ihracatının yeniden serbest bırakıldığını açıkladı. Resmi duyuruda, ihracatın “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ” kapsamında kuruluşun uygun görüşüne tabi olduğu hatırlatıldı. Yurt içi üretim, stok ve tüketim ihtiyacının analiz edilmesi sonucunda alınan karar doğrultusunda, 29 Temmuz itibarıyla ihracat işlemleri resmen başlayacak. TMO, ihracat süreçlerinin piyasayı sarsmayacak şekilde yönetileceğini ve başvuruların Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği aracılığıyla titizlikle inceleneceğini belirtti. Kurum, üretici ve tüketici menfaatlerini gözeten dengeli politikalarını sürdüreceğini vurguladı. (İLKHA)
Ekmeklik buğday ve buğday kırığı ihracatı 29 Temmuz’da başlayacak. İhracat işlemleri Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri aracılığıyla yürütülecek.

TRAKYA 2000 - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), gıda arz güvenliğinin yeterli düzeye ulaşması nedeniyle Mart 2025’ten bu yana yasak olan ekmeklik buğday ve buğday kırığı ihracatının yeniden serbest bırakıldığını açıkladı.

Resmi duyuruda, ihracatın “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ” kapsamında kuruluşun uygun görüşüne tabi olduğu hatırlatıldı. Yurt içi üretim, stok ve tüketim ihtiyacının analiz edilmesi sonucunda alınan karar doğrultusunda, 29 Temmuz itibarıyla ihracat işlemleri resmen başlayacak.

TMO, ihracat süreçlerinin piyasayı sarsmayacak şekilde yönetileceğini ve başvuruların Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği aracılığıyla titizlikle inceleneceğini belirtti. Kurum, üretici ve tüketici menfaatlerini gözeten dengeli politikalarını sürdüreceğini vurguladı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara