2000
20002
k mustafa 1

Washington Post: Eski ABD'li yetkililer Venezuela'da petrol sektöründe istihdam ediliyor

Dünya 09.10.2026 - 16:41, Güncelleme: 09.10.2026 - 17:27
 

Washington Post: Eski ABD'li yetkililer Venezuela'da petrol sektöründe istihdam ediliyor

ABD'de Başkan Donald Trump yönetiminin bazı eski yetkililerinin Venezuela’nın petrol sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde işe başladığı yazdı.
TRAKYA 2000 - The Washington Post gazetesinin aralarında ABD’li yetkililerin, yatırımcıların ve Venezuela iş dünyasından isimlerin bulunduğu kaynaklara dayandırdığı haberde, Venezuela’daki şirketlerin ve yatırımcıların Beyaz Saray’a yakın ve Trump yönetiminin bu konudaki politikalarını bilen isimleri işe almak istediği iddia edildi. Haberde, ABD Ulusal Güvenlik Konseyinde (NSC) Batı Yarımküreden sorumlu direktörlük görevini yürütmüş Michael Jensen’in, mayıs sonunda görevinden ayrılmasından bir ay sonra Venezuela’da petrol ticareti yapmak isteyen iş adamı Fred Ehrsam’ın kurduğu enerji şirketi Primavera’da çalışmaya başladığı kaydedildi. Şirketin Jensen’in başkan yardımcısı olarak çalıştığını doğruladığı ancak görevinin hükümetle ilişkileri kapsamadığı, çalışmalarının Venezuela’da enerji arama faaliyetleri için gereken güvenlik ve insan kaynakları altyapısının kurulmasını içerdiği iddia edildi. Haberde, bu yıl Trump tarafından Bilim ve Teknoloji Danışmanları Konseyine atanan Ehrsam’ın şirketi Primavera'nın ise Venezuela’nın devlet petrol şirketi PDVSA ile geçen ay üretim anlaşmaları imzalandığına dikkat çekildi. Beyaz Saray Ulusal Enerji Hakimiyeti Konseyinde kıdemli politika danışmanı olarak görev yapmış Brittany Kelm’in de ağustosta görevinden ayrılarak Houston merkezli Sable Offshore’un Washington ofisinde başkan yardımcısı olarak çalışmaya başladığı bildirildi. Haberde ayrıca, Dışişleri Bakanlığının eski kıdemli danışmanı Micah Thomas Ketchel’in ise geçen yıl görevinden ayrılarak lobi şirketi Ballard Partners'ta işe başladığı iddiasına yer verildi. Trump’ın seçim kampanyası danışmanı Carlos Trujillo’nun 2021'de kurduğu lobi şirketi Continental Strategy’nin ise Venezuela’da en az 12 müşterisi bulunduğu ve müşterilerin çoğunun enerji sektöründeki ABD’li şirketlerden oluştuğuna dikkat çekildi. Haberde, çevre kuruluşu Dünyanın Dostları'nın (Friends of the Earth) Continental Strategy’i de Venezuela ile kurulan yeni ilişkiden kazanç sağladığı öne sürülen 6 lobi şirketinden biri olarak gösterdiği ifade edildi. Trump’ın ilk dönemindeki Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Enerji Bakanı Dan Brouillette ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Kimberly Breier'in de Venezuela’dan ABD’ye gübre gönderilmesine yönelik anlaşma hazırladığı iddiasına yer verilen haberde, Trump’ın ikinci döneminde Latin Amerika özel temsilcisi olarak görev yapan Mauricio Claver-Carone'nun ise konuya dair "Herkes Venezuela’da. Şu anda en gözde pazarın Venezuela olduğu bir sır değil." dediği aktarıldı. Öte yandan haberde, eski Başkan Joe Biden yönetiminde NSC’de Batı Yarımküre’den sorumlu kıdemli direktörlük görevinde bulunmuş Juan Gonzalez’in de danışmanlık çalışmaları için Venezuela’ya giderek bilgi topladığı belirtildi. (İLKHA)
ABD'de Başkan Donald Trump yönetiminin bazı eski yetkililerinin Venezuela’nın petrol sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde işe başladığı yazdı.

TRAKYA 2000 - The Washington Post gazetesinin aralarında ABD’li yetkililerin, yatırımcıların ve Venezuela iş dünyasından isimlerin bulunduğu kaynaklara dayandırdığı haberde, Venezuela’daki şirketlerin ve yatırımcıların Beyaz Saray’a yakın ve Trump yönetiminin bu konudaki politikalarını bilen isimleri işe almak istediği iddia edildi.

Haberde, ABD Ulusal Güvenlik Konseyinde (NSC) Batı Yarımküreden sorumlu direktörlük görevini yürütmüş Michael Jensen’in, mayıs sonunda görevinden ayrılmasından bir ay sonra Venezuela’da petrol ticareti yapmak isteyen iş adamı Fred Ehrsam’ın kurduğu enerji şirketi Primavera’da çalışmaya başladığı kaydedildi.

Şirketin Jensen’in başkan yardımcısı olarak çalıştığını doğruladığı ancak görevinin hükümetle ilişkileri kapsamadığı, çalışmalarının Venezuela’da enerji arama faaliyetleri için gereken güvenlik ve insan kaynakları altyapısının kurulmasını içerdiği iddia edildi.

Haberde, bu yıl Trump tarafından Bilim ve Teknoloji Danışmanları Konseyine atanan Ehrsam’ın şirketi Primavera'nın ise Venezuela’nın devlet petrol şirketi PDVSA ile geçen ay üretim anlaşmaları imzalandığına dikkat çekildi.

Beyaz Saray Ulusal Enerji Hakimiyeti Konseyinde kıdemli politika danışmanı olarak görev yapmış Brittany Kelm’in de ağustosta görevinden ayrılarak Houston merkezli Sable Offshore’un Washington ofisinde başkan yardımcısı olarak çalışmaya başladığı bildirildi.

Haberde ayrıca, Dışişleri Bakanlığının eski kıdemli danışmanı Micah Thomas Ketchel’in ise geçen yıl görevinden ayrılarak lobi şirketi Ballard Partners'ta işe başladığı iddiasına yer verildi.

Trump’ın seçim kampanyası danışmanı Carlos Trujillo’nun 2021'de kurduğu lobi şirketi Continental Strategy’nin ise Venezuela’da en az 12 müşterisi bulunduğu ve müşterilerin çoğunun enerji sektöründeki ABD’li şirketlerden oluştuğuna dikkat çekildi.

Haberde, çevre kuruluşu Dünyanın Dostları'nın (Friends of the Earth) Continental Strategy’i de Venezuela ile kurulan yeni ilişkiden kazanç sağladığı öne sürülen 6 lobi şirketinden biri olarak gösterdiği ifade edildi.

Trump’ın ilk dönemindeki Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Enerji Bakanı Dan Brouillette ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Kimberly Breier'in de Venezuela’dan ABD’ye gübre gönderilmesine yönelik anlaşma hazırladığı iddiasına yer verilen haberde, Trump’ın ikinci döneminde Latin Amerika özel temsilcisi olarak görev yapan Mauricio Claver-Carone'nun ise konuya dair "Herkes Venezuela’da. Şu anda en gözde pazarın Venezuela olduğu bir sır değil." dediği aktarıldı.

Öte yandan haberde, eski Başkan Joe Biden yönetiminde NSC’de Batı Yarımküre’den sorumlu kıdemli direktörlük görevinde bulunmuş Juan Gonzalez’in de danışmanlık çalışmaları için Venezuela’ya giderek bilgi topladığı belirtildi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara