2000
20002

Yapay zekâ destekli dolandırıcılık çetesi çökertildi

Asayiş 06.07.2026 - 14:48, Güncelleme: 06.07.2026 - 16:01
 

Yapay zekâ destekli dolandırıcılık çetesi çökertildi

Maslak’ta kurulan çağrı merkezi üzerinden Avrupa’da çok sayıda kişi dolandırıldı. Operasyonda 80 yabancı uyruklu şüpheli tespit edildi, dijital materyallere el konuldu.
TRAKYA 2000 - İstanbul Maslak’ta kurdukları çağrı merkezi üzerinden yapay zekâ destekli yazılımlar kullanarak Çekya ve diğer Avrupa ülkelerindeki çok sayıda vatandaşı dolandıran uluslararası suç şebekesi, düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. Lüks ofiste yabancı uyruklu 80 kişinin çalıştığı belirlenirken, şüphelilerin mağdurları “polis, savcı, asker ve banka görevlisi” sıfatlarıyla arayarak yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Çekya adli makamlarınca uluslararası adli yardımlaşma kapsamında iletilen bilgi ve belgeler doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmanın başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Ofiste mağdurlardan elde edilen suç gelirlerinin banka hesapları ve kripto varlık platformları üzerinden transfer edilerek aklanmaya çalışıldığı belirlendi. İstanbul’da eş zamanlı olarak 3 ayrı adrese baskın yapıldı, suçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu. (İLKHA)
Maslak’ta kurulan çağrı merkezi üzerinden Avrupa’da çok sayıda kişi dolandırıldı. Operasyonda 80 yabancı uyruklu şüpheli tespit edildi, dijital materyallere el konuldu.

TRAKYA 2000 - İstanbul Maslak’ta kurdukları çağrı merkezi üzerinden yapay zekâ destekli yazılımlar kullanarak Çekya ve diğer Avrupa ülkelerindeki çok sayıda vatandaşı dolandıran uluslararası suç şebekesi, düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. Lüks ofiste yabancı uyruklu 80 kişinin çalıştığı belirlenirken, şüphelilerin mağdurları “polis, savcı, asker ve banka görevlisi” sıfatlarıyla arayarak yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Çekya adli makamlarınca uluslararası adli yardımlaşma kapsamında iletilen bilgi ve belgeler doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmanın başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

Ofiste mağdurlardan elde edilen suç gelirlerinin banka hesapları ve kripto varlık platformları üzerinden transfer edilerek aklanmaya çalışıldığı belirlendi. İstanbul’da eş zamanlı olarak 3 ayrı adrese baskın yapıldı, suçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.