2000
20002

Yetkisiz emlakçılara ceza yağdı

Ekonomi 19.08.2026 - 08:54, Güncelleme: 19.08.2026 - 15:00
 

Yetkisiz emlakçılara ceza yağdı

Sahte ilan, kayıt dışı emlakçılık ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek amacıyla uygulanan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamında denetimler sıkılaştırıldı. Bin 288 işletmeye 72,5 milyon lira idari para cezası uygulandı.
TRAKYA 2000 - Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ve taşıt ilanlarında sahtecilik ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamındaki denetimlerini sürdürüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği yanıtlarda, yetki belgesi bulunmadan taşınmaz ticareti yapan kişi ve işletmelere yönelik denetimlerin devam ettiğini bildirdi. EİDS yetki doğrulama sistemiyle taşınmaz ilanlarının yalnızca taşınmazın sahibi, sahibinin birinci ve ikinci derece kan hısımları veya eşi tarafından verilebildiğini belirten Bolat, taşınmaz sahibinin yetkilendirdiği yetki belgeli emlak işletmelerinin de ilan girişi yapabildiğini ifade etti. Yetki belgesi bulunmayan emlak işletmelerinin sistem üzerinden ilan yayımlamasının mümkün olmadığına dikkat çekildi. Bakanlık tarafından oluşturulan Yetkisiz İşletme İhbar Modülü aracılığıyla vatandaşların yetkisiz taşınmaz ticareti yapan işletmeleri bildirebildiği belirtildi. Söz konusu ihbarların ilgili ticaret il müdürlüklerine iletildiği ve denetimlerin bu bildirimler doğrultusunda gerçekleştirildiği kaydedildi. Yapılan denetimler sonucunda bugüne kadar bin 288 işletmeye toplam 72,5 milyon lira idari para cezası uygulandığı açıklandı. Bolat, EİDS'nin temel hedefinin sahte ilanların ve ilan kirliliğinin önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini azaltmak ve yetki belgesiz, kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerini engellemek olduğunu vurguladı. (İLKHA)
Sahte ilan, kayıt dışı emlakçılık ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek amacıyla uygulanan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamında denetimler sıkılaştırıldı. Bin 288 işletmeye 72,5 milyon lira idari para cezası uygulandı.

TRAKYA 2000 - Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ve taşıt ilanlarında sahtecilik ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamındaki denetimlerini sürdürüyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği yanıtlarda, yetki belgesi bulunmadan taşınmaz ticareti yapan kişi ve işletmelere yönelik denetimlerin devam ettiğini bildirdi.

EİDS yetki doğrulama sistemiyle taşınmaz ilanlarının yalnızca taşınmazın sahibi, sahibinin birinci ve ikinci derece kan hısımları veya eşi tarafından verilebildiğini belirten Bolat, taşınmaz sahibinin yetkilendirdiği yetki belgeli emlak işletmelerinin de ilan girişi yapabildiğini ifade etti.

Yetki belgesi bulunmayan emlak işletmelerinin sistem üzerinden ilan yayımlamasının mümkün olmadığına dikkat çekildi.

Bakanlık tarafından oluşturulan Yetkisiz İşletme İhbar Modülü aracılığıyla vatandaşların yetkisiz taşınmaz ticareti yapan işletmeleri bildirebildiği belirtildi.

Söz konusu ihbarların ilgili ticaret il müdürlüklerine iletildiği ve denetimlerin bu bildirimler doğrultusunda gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yapılan denetimler sonucunda bugüne kadar bin 288 işletmeye toplam 72,5 milyon lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Bolat, EİDS'nin temel hedefinin sahte ilanların ve ilan kirliliğinin önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini azaltmak ve yetki belgesiz, kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerini engellemek olduğunu vurguladı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara