2000
20002

İşverenlere SGK prim desteği uzatıldı

Ekonomi 25.12.2025 - 16:31, Güncelleme: 25.12.2025 - 20:49
 

İşverenlere SGK prim desteği uzatıldı

4447 sayılı Kanun'un Geçici 10. maddesi kapsamında işverenlere sağlanan prim indirimi 31 Aralık 2026'ya uzatıldı.
  ANKARA (İGFA) - Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun Geçici 10 uncu Maddesi'nin uygulanma süresi uzatıldı. Karar, işverenlere yönelik önemli bir istihdam teşvikinin devamını sağladı.   GEÇİCİ 10. MADDE NEDİR? Uygulamada "6111 teşviki" olarak bilinen bu düzenleme, özel sektör işverenlerine genç, kadın ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi sigortalıların istihdamında SGK işveren hissesi prim desteği sağlıyor. Teşvikten yararlanan işverenlerin, ilave istihdam yarattıkları sigortalılar için ödemesi gereken işveren primi yükü doğrudan İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Destek tutarları, sigortalının prime esas kazancına göre aylık 7 bin TL ile 64 bin TL arasında değişebiliyor.Daha önce 7495 sayılı Kanun ile süre 31 Aralık 2025'e kadar uzatılmıştı. Cumhurbaşkanı'na tanınan yetki kullanılarak bu süre bir yıl daha uzatılırken, böylece işverenler, kayıtlı istihdamı koruma ve artırma amacıyla bu teşvikten bir yıl daha yararlanabilecek.
4447 sayılı Kanun'un Geçici 10. maddesi kapsamında işverenlere sağlanan prim indirimi 31 Aralık 2026'ya uzatıldı.

 

ANKARA (İGFA) - Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun Geçici 10 uncu Maddesi'nin uygulanma süresi uzatıldı.

Karar, işverenlere yönelik önemli bir istihdam teşvikinin devamını sağladı.

 

GEÇİCİ 10. MADDE NEDİR?

Uygulamada "6111 teşviki" olarak bilinen bu düzenleme, özel sektör işverenlerine genç, kadın ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi sigortalıların istihdamında SGK işveren hissesi prim desteği sağlıyor. Teşvikten yararlanan işverenlerin, ilave istihdam yarattıkları sigortalılar için ödemesi gereken işveren primi yükü doğrudan İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Destek tutarları, sigortalının prime esas kazancına göre aylık 7 bin TL ile 64 bin TL arasında değişebiliyor.Daha önce 7495 sayılı Kanun ile süre 31 Aralık 2025'e kadar uzatılmıştı.

Cumhurbaşkanı'na tanınan yetki kullanılarak bu süre bir yıl daha uzatılırken, böylece işverenler, kayıtlı istihdamı koruma ve artırma amacıyla bu teşvikten bir yıl daha yararlanabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trakyaolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara